با شروع فصل گرما، استفاده از کولرهای گازی مورد توجه قرار میگیرد و افراد زیادی به سراغ این محصولات میروند که بر گرمای هوا غلبه کنند. این کولرها برای روشن شدن به نیروی برق نیاز دارند و کاکرد آنها به گاز مبرد وابسته است. با توجه به این موارد، ممکن است کولرهای گازی مانند دیگر وسایل برقی خراب شوند. یکی از عوامل خراب شدن کولر گازی دیواری عدم نصب درست این کولر است. همچنین، در صورتی که فشار یا ضربه زیادی به کولر وارد شود، ممکن است موتور آن آسیب ببیند و همین امر بر کارکرد درست کولر اثر میگذارد. موارد دیگری مانند خرابی کمپرسور، کاهش گاز مبرد، سوراخ شدن لولهها و مشکلات برقی میتوانند به کولرهای گازی آسیبهای زیادی را وارد کنند.
نصب نادرست کولر گازی
زمانی که صحبت از عوامل خراب شدن کولر گازی میشود، یکی از مواردی که باید به صورت تخصصی به آن بپردازیم، نصب کولر توسط افراد غیرمتخصص است. کولرهای گازی از بخشهای متفاوتی مانند فن، کمپرسور، کنترلر و بخشهای تخصصی تشکیل شدهاند و هر یک از این بخشها باید به صورت اصولی و در جای مناسب قرار گیرند. عدم نصب درست این بخشها سبب میشود که طول عمر کولرهای گازی کاهش پیدا کند و خراب شوند.
مطالعه بیشتر: 5 علت یخ زدن کولرهای گازی
نگهداری نکردن درست از کولر گازی
یکی از عوامل خراب شدن کولر گازی عدم نگهداری درست از این کولرها است. فیلترهای کولر گازی باید دائما تمیز شوند تا آلودگی به درون کولرها نروند. گاهی ممکن است مشکلات کوچکی در کولر گازی به وجود بیایند و عدم تعمیر به موقع، میتواند به آن آسیب وارد کند. فنهای کولر نیز باید دائما بررسی شوند و در صورتی که آثار زنگزدگی در آنها وجود دارد، باید رفع شوند.
استفاده نادرست از کولر گازی
یکی دیگر از عوامل خراب شدن کولر گازی استفاده نادرست از این کولرهاست. این کولرها نیاز دارند که در برخی از ساعت روز خاموش باشند. کاربران نباید آنها را برای مدت طولانی و بیوقفه در محیط روشن نگه دارند. بهتر است هر دو یا سه ساعت یکبار، این کولرها به مدت 30 دقیقه خاموش شوند. اگر دمای کولر در دمای بسیار پایین تنظیم شود، این مسئله فشار زیادی را به موتور کولر وارد میکند و باعث میشود که کولر خراب شود. توصیه میشود که کولرهای گازی باید ساعت 19 تا 22 که اوج مصرف برق است، خاموش بمانند یا اگر روشن هستند، دمایشان پایین باشد.
مشکلات گازی در کولر گازی
کاهش گاز مبرد کولر یکی دیگر از عوامل خراب شدن کولر گازی است. گاهی ممکن است قطعاتی که گاز مبرد را به کمپرسور میرسانند، خراب شوند و همین امر میتواند بر عملکرد کولر گازی اثر بگذارد. در کنار این موارد، خرابی لوله های مویی، شیر برقی و وجود انسداد در لولههای رفتوبرگشت گاز مبرد باعث خرابی کولر میشوند و باید هر چه سریعتر برای رفع این مشکلات اقدام کرد. خرابی فن نیز میتواند موجب یخزدگی کولر گازی شود و ان را از بین ببرد.
مطالعه بیشتر: راهنمای خرید کولر گازی کم مصرف
مشکلات برقی در کولر گازی
مشکلات برقی میتوانند باعث خراب شدن کولر گازی شوند. یکی از مهمترین مشکلاتی که ممکن است به عملکرد کولر گازی آسیب وارد کند، قطع شدن مدار است. خرابی ترموستات و سیمکشی معیوب از موارد دیگری هستند که عملکرد کولر گازی را تحت تاثیر قرار میدهند. بهتر است قبل از نصب کولر گازی، از کارکرد درست سیستم برقی در محل اطمینان حاصل کنید. همچنین، کولرهای گازی باید توسط افراد متخصص نصب شوند تا در صورت بروز مشکلات برقی، آن را سریعا تشخیص دهند و برای رفع آن اقدام نمایند.
استفاده از برندهای فیک
این روزها، اجناس تقلبی زیادی در بازار موجود هستند. کارکرد این کولرها بسیار ضعیف است و معمولا، پس از چند ماه که نصب میشوند، عوامل خراب شدن کولر گازی مشخص میگردند. برندهای فیک و تقلبی از قطعات بیکیفیت استفاده میکنند و این کولرها توان مناسب را برای تولید باد خنک ندارند. برای جلوگیری از خرید برندهای فیک، بهتر است به نمایندگیهای معتبر مراجعه کنید و قبل از خرید، مجوزهای نمایندگی را بررسی نمایید. این مسئله باعث میشود که کولرهای اصل و اورجینال را تهیه کنید و از خرید خود رضایت زیادی داشته باشید.
پوشش کولر
کولر باید به گونهای نصب شود که هیچ پوششی بر روی آن وجود نداشته باشد و هوا به خوبی درون کولر ردوبدل شود. یکی از عواملی که میتواند به مرور زمان عمکلرد کولر را تحت تاثیر قرار دهد، پوششی است که بر روی کولر گازی وجود دارد یا هوا به خوبی درون کولر ردوبدل نمیشود.
مطالعه بیشتر: کاهش مصرف برق کولر گازی
آیا لرزش نشاندهنده خرابی کولر است؟
اگر متوجه شدید که کولر گازی شما چند وقت است که دچار لرزش شده است، باید بدانید که به احتمال زیاد فن آن آسیب دیده است و خراب شده است. گاهی ممکن است سیم پیچ خازن خراب شده باشد. گاهی نیز ممکن است سیمهای رابط خازن اتصالات ضعیف پیدا کرده باشند. در هر صورت، یک متخصص باید کولر گازی را مورد بررسی قرار دهد تا بتواند به مشکل اصلی پی ببرد و آن را رفع نماید.